About Me

MY STORY


Ja, vad ska jag skriva här då?

Jag kan ju berätta var "hela mitt liv" började... Året var 1982, en kall januari dag i en liten "stad" som heter Avesta. 1998 styrde jag kosan mot Sollefteå för att plugga på naturbruksgymnasiet med inriktning hund. Å där blev jag kvar! Än så länge i alla fall...


Jag bor numera i hus med mina vovvar.  År 2007 ansökte jag om kennelnamn och fick det godkänt. Jag började tävla år 2007 oxå då med 5 stycken inlånade hundar då jag bara hade en renrasig siberian husky själv. Mitt mål med aveln är att föda fram friska, sunda och dragvilliga hundar.


Hundar har alltid varit ett stort intresse för mig. Fick dock inte ha en egen hund förrän jag hade flyttat hemifrån. Så 2002 kom första vovven, en liten alaskan husky tik vart det, lilla Zera. Ett år senare kom lilla Jara, oxå det en alaskan huskytik. 2006 fick Zera valpar, dom flyttade hemifrån men Grizzly kom tillbaka. 2007 köpte jag min första sibbe Vox Celesta´s Black Krim.


Efter att ha insett att jag inte riktigt hade den tid som krävdes för att hålla ett eget spann med draghundar i träning så bestämde jag mig för att se mig om efter en annan ras, valet föll på Kromfohrländern som verkade vara en pigg å alert hund som hänger med på det mesta. År 2015 efter några års längtan så fick jag äntligen köpa min lilla Stina.

Stina och jag tränar nose work, agility, spår och hon hänger med å springer lös när huskyskarna tränas i drag.


I mitten på 2017 så finns det bara en husky kvar på gården, å det är Freja. Jag kommer inte att skaffa flera utan min framtid kommer att innehålla flera kromisar ist. Planer på att avla på Stina har funnits från det att jag köpte henne och förhoppningsvis kommer det en kull med kromfohrländer nu under 2018.