About Me

MY STORY


Ja, vad ska jag skriva här då?

Jag kan ju berätta var "hela mitt liv" började... Året var 1982, en kall januari dag i en liten "stad" som heter Avesta. 1998 styrde jag kosan mot Sollefteå för att plugga på naturbruksgymnasiet med inriktning hund. Å där blev jag kvar! Än så länge i alla fall...


Mitt hundägande började 2002 med en Alaskan husky, Zera. Året därpå kom nästa oxå det en Alaskan husky vid namn Jara.  2007 kom den första renrasiga Siberian huskyn till gården och jag fick även mitt kennelnamn godkänt. Under dom följande åren ägde jag ett tiotal sibbar som jag tränade drag med och även tävlade lite med.


2015 kom den första Kromfohrländern till familjen. Det var Stina, hon växte upp med dom sista huskysarna på gården och var med å sprang lös när dom tränades i draget. År 2017 fick den sista sibben somna in. Tanken var att avla på Stina och spara en valp efter henne men så blev det inte. Det har visat sig att Stina har patella luxation så avel på henne är tyvärr uteslutet. Så vi började leta valp hos andra kennlar och 2019 kom äntligen lilla Alma till oss.